top of page
הארגון עוסק בניטור זכויות האדם בישראל, סדרי המשטר הדמוקרטי ומוסדותיו - במיוחד מערכת החוק והמשפט, ובפרט חקר תקינותן וישרתן של מערכות מידע ממשלתיות.  
מוקדי פעולה

מוקדי פעולה

ועדת הבחירות המרכזית

ועדת הבחירות המרכזית

בתי סוהר ומתקני מעצר

בתי סוהר ומתקני מעצר

בתי המשפט

בתי המשפט

אסירים פוליטיים

בתי המשפט

לשחרר את רומן זדורוב!

לשחרר את רומן זדורוב

הוצאה לפועל

הוצאה לפועל

חדשות

חדשות
אודות

אודות

דר’ יוסף צרניק מנהל מחקר

במוקד המחקר האקדמי עומדות זכויות האדם ומערכות מחשוב ממשלתיות, בעיקר מערכות מחשוב של בתי המשפט ובתי הכלא בישראל ומחוצה לה. עניין מיוחד במחקר זה נוגע להשלכות החמורות של מערכות אלה על הזכויות האזרחיות, זכויות האדם, סדרי המשטר הדמוקרטי ומוסדותיו.

עבודתו בתחום זה זכתה להערכה בישראל ומחוצה לה:

  • פרופ’ עוזי אורנן - "יישר כוחך! אני מקווה שתראה פרי מההשקעה העצומה שלך!”

  • עו"ד אביגדור פלדמן - "לדעתי אתה עושה עבודה חשובה מאד… תודה לך על עבודתך העקשנית והיסודית.”

  • פרופ’ אמנון שעשוע, ממייסדי מוביליי - “עבודה חשובה מאד".

  • מומחים בינלאומיים, כחלק מבדיקת עמיתים אנונימית – "מאתגר את החשיבה המקובלת בתחום”.

ארבעה דוחות, שהוגשו למועצת זכויות האדם של האו"ם על ידי ה-NGO, ושהיה מחברם הראשי, התקבלו בכפוף לבדיקת הצוות המקצועי של המועצה, נכללו והתפרסמו על ידי מועצת זכויות האדם של האו"ם בדוחות התקופתיים של המועצה כחלק מהליך "הבדיקה התקופתית העולמית” [UPR – Universal Periodic Review] (2015 ,2010 - על ארה"ב; 2013, 2018 – על ישראל).

דוח המועצה משנת 2018 על ישראל מסכם את דו"ח ה-NGO כך:

"דו"ח HRA-NGO מבליט את ההתדרדרות החמורה בישרת רשויות המשפט והחוק, כתוצאה מהטמעת מערכות מחשוב ממשלתיות. הדו"ח מאשר [כך- affirms - יצ] שיש לראות את תקפותו וישרתו של כל מסמך חוקי ומשפטי מישראל כמפוקפקות במקרה הטוב."

מאמריו האקדמיים בנושאים אלה התפרסמו בכנסים בינלאומיים, ביניהם: כנס לכריית נתונים (2010), הקונגרס העולמי לקרימינולוגיה (2012), הכנס האירופי למחשוב ממשלתי (2015, 2017, 2018), קולוקוויום של פרופסורים למשפטים מרחבי אירופה בנושא סייבר ומשפט בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת גטינגן, גרמניה (2018), כנס לאבטחת מידע, סייבר (2019). כמו כן הוזמן לדיונים סגורים במכון הישראלי לדמוקרטיה בנושאי "תזכיר חוק הסייבר", ו"פייק בחירות".

עבודותיו גם צוטטו בספר על "למידה ממוכנת":

"כריית נתונים של כתבים ממשלתיים – במיוחד כתבים של מערכת המשפט (כלומר, בתי המשפט, בתי הכלא) – מאפשרת גילוי הפרות שיטתיות של זכויות האדם בקשר עם הנפקתם ופרסומם של כתבים חסרי תוקף או הונאתיים על ידי רשויות ממשלתיות שונות."

בשנת 2018 זכה למכתב תודה מלשכת נשיאת בית המשפט העליון, על הסבת תשומת הלב לתניית הפטור הבלתי סבירה שהופיעה משנת 2002 ועד אז על כל החלטות בית המשפט העליון, “כפוף לשינויי עריכה ונוסח", במקום בו הופיע קודם לכן האישור "העתק נאמן למקור, מזכיר ראשי...”

בשנת 2017 השיג את גישת הציבור לאולם הדיונים במתחם כלא איילון, בו מתנהלים הליכים בענייני עצירים ואסירים, ללא צורך בקבלת היתר 24 שעות מראש.

ארכיון

ארכיון

2019-03-11  וועדת הבחירות המרכזית – תשובה משלימה על פי חוק חופש המידע (01/2019), האומרת: “אין בידי הוועדה פרוטוקול חתום" חתום של פרוטוקול ישיבת נשיאות הוועדה מיום 01 לנובמבר, 2015

2019-04-15  בקשה על פי חוק חופש המידע לוועדת הבחירות המרכזית: הבחירות לכנסת ה-21 – מסמכים, נהלים, פרסומים, סמכויות והרשאות

2019-03-10  וועדת הבחירות המרכזית – תשובה כביכול על פי חוק חופש המידע (01/2019) – תמסורת דוא"ל, האומרת: “אין בידי הוועדה פרוטוקול חתום" חתום של פרוטוקול ישיבת נשיאות הוועדה מיום 01 לנובמבר, 2015

הרשמה

הרשמה לעלון מידע

<טופס הרשמה לדוא"ל>

עד להתקנת טופס הרשמה, אנא שלחו בקשת הרשמה בדוא"ל:

joseph.zernik@hra-ngo.org 

תרומות

תרומות

תרומות נא לשלוח לכתובת ה-NGO, או בהעברה אלקטרונית לחשבוננו:

צרו קשר

צרו קשר

<טופס הודעה>

ערנות לזכויות האדם- אל"מ

ת"ד 33407, תל אביב
joseph.zernik@hra-ngo.org
פקס:  077-3179186; טלפון: 026236102 

bottom of page